15:30

FC Bellevue

Referat: AIF Barrikaden - FC Bellevue

Startelva: Buzz – Viktor T, Alex, Matte, Alexander – Aman, Pontus, Mathias, Oskar – Lamin, Axel

Avbytare var: Tristan som spelade sista 35 minuterna som vänster yttermittfältare, Markus And som spelade sista halvtimmen som anfallare och Husse som spelade höger yttermittfältare sista 20 minuterna.

I första halvlek hade vi väldigt svårt att få till något eget spel. Vi lyckades ytterligt sällan få till några anfall som hotade. Det som var närmast i den vägen var väl när vi spelade djupledesbollar på Lamin som också fick ett friläge i den 14:e min men där hans lobb över den utspringande målvakten gick utanför. Oftast blev dock Lamin väldigt ensam när han fått bollen med många motståndare betydligt närmare sig än närmsta medspelare. Flera av våra spelare blev ytterst lite delaktiga i spelet.

Bellevue visade tidigt att deras spel skulle bygga mycket på spel på kanterna för att komma ner till kortlinjen och därifrån spela in bollen mot mitten där man då hunnit flytta upp mycket folk. Deras kantspelare var mycket snabba och mycket duktiga med bollen. I den 5:e min såg det ut som att de skulle kunna göra ett tidigt ledningsmål när bollen efter att ha lyfts över Buzz var på väg mot bortre krysset men räddades av en utespelare och efter lite flipperspel nära målet slutade det med en resultatlös hörna.

Senare hade Bellevue två väldigt snarlika anfall som båda resulterade i mål – i den 23:e och 30:e min. Anfall från högerkanten som avslutades med ostörda skottlägen ur lite halvfria lägen. Det första målet gick in via Buzz medan det andra var kliniskt placerat typ 1 cm från bortre stolproten. I den 32:a min fick de sedan till ett totalt sololäge men där gjorde Buzz en fin räddning. Två minuter innan pausvilan var Pontus nära att styra ett inlägg i mål men bollen gick ett par dm över ribban.

I andra halvlek var matchbilden annorlunda. Vi lyckades väl lite bättre med att neutralisera de duktiga kantspringarna (den allra bästa byttes ut efter någon kvart eller så) vilket gjorde att spelet förlades lite mer centralt och där kunde vi mäta oss väl med våra motståndare – undantaget en spelare som var planens okrönte kung med sitt trygga och tekniska spel och med fantastisk blick för spelet – och vi lyckades nu ofta etablera spel med mycket folk involverade. I den 55:e min såg det ut som att vi berövades en klar straff när Axel efter att ha vänt bort sin motståndare och skaffat sig ett jättebra läge att skaffa oss ett reduceringsmål när han bara cirka 5 meter från mållinjen drogs ner.

Utöver detta hade vi inga klara chanser medan de hade några. Däremot rätt mycket halvchanser för båda lagen. Mot slutet hade Bellevue först ett skott i ribbans ovankant i den 80:e min innan de tre minuter senare fastställde slutresultatet 0-3 på ännu ett ytterst välplacerat skott.

Bellevue hade som vanligt ett ganska ungt lag med ett väldigt intränat spel där alla verkade veta precis vad de skulle göra. De var också väldigt disciplinerade och löpvilliga och ö.h.t. ett mycket bra lag. Någon sa efteråt att de t.ex. var klart bättre än Bosnien Hercegovina, som ju visserligen slog oss med 6-2 men efter att Adrian i målet brutit nyckelbenet, och jag är helt klart beredd att hålla med.

Statistik: Hörnor: 2-4 Avslut på mål: 3-9 Avslut utanför: 8-5